איך מטפלים בצניחת עפעף פתאומית

צניחת עפעף פתאומית

איך מטפלים בצניחת עפעף פתאומית

צניחת עפעף פתאומית היא תופעה מדאיגה שעלולה להופיע ללא סימנים מוקדמים ולהשפיע על הראייה, על האסתטיקה של הפנים ועל איכות החיים. בעוד שישנם אנשים שנולדים עם עפעף צנוח (פטוזיס מולד), הרי שצניחה פתאומית של העפעף בגיל מבוגר יותר עשויה להעיד על בעיה בריאותית שדורשת בירור רפואי מהיר. צניחת עפעפיים פתאומית עשויה להיגרם ממגוון רחב של סיבות, כאשר חלקן קשורות למערכת השרירים והעצבים השולטת בעפעף, ואחרות עלולות להעיד על בעיה רפואית חמורה יותר –

חולשת שרירי העפעף: במרבית המקרים, צניחת עפעף מתרחשת בעקבות היחלשות של השריר האחראי על הרמת העפעף – הלבטור. עם השנים, השריר עלול להתרופף, אך כאשר התהליך קורה בפתאומיות, ייתכן שמדובר בקרע של הגיד או בבעיה נוירולוגית.

שיתוק עצבי: אחד הגורמים השכיחים לצניחת עפעף פתאומית הוא פגיעה בעצב האחראי על תנועת העפעף. שיתוק או פגיעה בעצב זה עלולים להופיע בעקבות שבץ מוחי, טראומה או לחץ הנגרם מגידול סמוך.

בעיות נוירולוגיות: מחלות נוירולוגיות כמו מיאסטניה גרביס – מחלה אוטואימונית שמשפיעה על התקשורת בין העצבים לשרירים – עלולות לגרום לצניחת עפעפיים פתאומית, ולעיתים אף להחמיר במהלך היום, כאשר השרירים מתעייפים.

טראומה או פציעה: חבלה ישירה באזור העין, בין אם כתוצאה מתאונה, ניתוח עיניים או הליך קוסמטי, עלולה לפגוע בשרירים האחראיים על הרמת העפעף ולהוביל לצניחתו.

כיצד מטפלים בצניחת עפעף פתאומית?

הטיפול בצניחת עפעפיים פתאומית תלוי בסיבה שגרמה להופעתה. במקרים מסוימים, כאשר מדובר בתופעה זמנית, ניתן להמתין ולראות אם הצניחה משתפרת באופן טבעי. אך כאשר הצניחה פוגעת בשדה הראייה או נובעת מסיבה רפואית חמורה, יש צורך בהתערבות רפואית.

טיפולים שמרניים וטבעיים: במקרים שבהם הצניחה אינה חמורה, ניתן לנסות טיפולים טבעיים כמו שיטת מלינסקי. מעבר לכך ניתן גם לבצע כמה בפועלות בסיסיות:

תרגילים לחיזוק השרירים –  תרגילי עיניים יכולים לשפר את יכולת השרירים להרים את העפעף.

קומפרסים חמים –  אם הצניחה נגרמה בעקבות עייפות שרירים או דלקת קלה, הנחת קומפרסים חמים עשויה לשפר את זרימת הדם ולהקל על המצב.

שיפור התזונה –  מזונות עשירים בויטמינים מקבוצת B, מגנזיום ונוגדי חמצון יכולים לסייע בשיפור תפקוד השרירים והעצבים.

טיפול רפואי: במכון מלינסקי נוכן להמליץ במקרים חמורים לטפל בצניחת עפעף על ידי:

טיפול תרופתי –  במקרים של מיאסטניה גרביס, תרופות המעודדות תקשורת עצבית-שרירית יכולות להפחית את הצניחה.

זריקות בוטוקס –  במקרים קלים, זריקות בוטוקס עשויות לסייע בהרמת העפעף באופן זמני.

טיפול כירורגי – אם צניחת העפעף הפתאומית אינה משתפרת או אם היא פוגעת משמעותית בראייה, ניתן לשקול ניתוח לתיקון הצניחה. במהלך הניתוח, מחזקים או מקצרים את שריר הלבטור כדי לשפר את יכולתו להרים את העפעף.

האם ניתן למנוע צניחת עפעפיים?

מניעה מוחלטת של צניחת עפעף פתאומית אינה תמיד אפשרית, במיוחד כאשר מדובר בגורמים גנטיים או נוירולוגיים. עם זאת, ניתן להפחית את הסיכון באמצעות שמירה על אורח חיים בריא:

– הקפדה על תזונה עשירה בויטמינים ומינרלים התומכים בבריאות השרירים והעצבים.

– הימנעות מעייפות עיניים ממושכת על ידי הפסקות סדירות בעבודה מול מסכים.

– בדיקות רפואיות שגרתיות לגילוי מוקדם של מחלות נוירולוגיות או כלי דם.

– שימוש נכון בעדשות מגע והימנעות מחבלות או מתיחת יתר של העפעף.

אם אתם חווים צניחת עפעף פתאומית, חשוב לא להתעלם מהתופעה ולפנות לגורם מקצועי בהקדם, כדי לוודא שאין מדובר בבעיה חמורה יותר הדורשת טיפול מידי. במכון מלינסקי אנו זמינים עבורכם לכל שאלה ובכל זמן. פרטי יצירת ניתן למצוא כאן באתר.

שיטת MALINSKY

השיטה הינה שיטת טיפול טבעית המבוססת על שלושה עקרונות מרכזיים:

עקרון ראשון:
שיטות טיפול טבעיות ולא פולשניות.

עקרון שני:
שיטות טיפול טבעיות ולא פולשניות.

עקרון שלישי:
שיטות טיפול טבעיות ולא פולשניות.​

עקרונות אלה רותמים את היכולת הטבעית של הגוף לרפא את עצמו.

מאמרים נוספים: