תרגיל 1 לשיפור ראייה – יוגה לעיניים

יוגה לעיניים. הסבר מלא

הסודות שלא תגלו בשום מקום אחר!

שלום חברים,

במאמר הזה אני רוצה להסביר לכם איך נכון לבצע תרגילי יוגה לעיניים.

בהתחלה אסביר לכם את הרעיון שמאחורי התרגילים, אחר כך את הכללים לביצוע נכון, ולבסוף איך עושים זאת טכנית.

כשאנחנו רוצים לשפר את הראייה, מה שאנחנו צריכים לעשות הוא להחזיר לעיניים את הגמישות שלהן.

ולא רק זה: לאמן את המוח לשוב ולשלוח פקודות נכונות לעיניים, וכן לאמן את העיניים לשוב ולבצע את תפקידן בצורה נכונה.

לפעמים המוח כבר מפסיק לתת את הפקודות הנכונות לעיניים, כי הוא כבר הבין שאין בזה טעם, כי העיניים לא מבצעות את תפקידן בצורה נכונה, והתייאש.

תפקוד העין:

שרירי העיניים, לגבי תפקוד העין, אסביר לכם בקצרה: לעיניים יש שרירים שבעזרתם אנו מזיזים את העיניים למעלה ולמטה ושרירים אחרים שאחראים על התנועה שמאלה וימינה. כשהשרירים שאחראים על התזוזה הצידה לוחצים על העיניים, העין למעשה מקבלת צורה מעט אליפטית, במקום הצורה העגולה המקורית. זה מזיז את הרשתית מעט אחורה, וכך מתקבלת התמונה שאנו רואים כשאנו מביטים על עצם קרוב. כשאנחנו מסתכלים שוב למרחק, השרירים משתחררים, והעין חוזרת לצורתה העגולה. כיום למדע יש הוכחות לעובדה שככל שהמספר במשקפיים גדול יותר, צורת העיניים אליפטית יותר ויותר. לאנשים עם מספר 3.00 – יש עין מעט אליפטית, ולאנשים עם מספר 8.00 – יש עיניים אליפטיות עוד יותר. האליפטיות הזאת גורמת למתיחה ברשתית, וזה עלול לגרום להיפרדות רשתית, שהיא צרה צרורה. לכן רופאי עיניים ממליצים לאנשים עם מספר גבוה במשקפיים להיבדק מדי פעם.

מה גורם לראייה להתקלקל?

קלקול הראייה, מספר הוא לא מחלה. העיניים יכולות להיות עם מספר גבוה מאוד במשקפיים, ובכל זאת שלמות ו"בריאות" לחלוטין. אלא מה? העיניים התקבעו. הן פשוט איבדו את יכולת ההתאמה למרחקים שונים, פוקוס שונה ותאורה שונה, והתקבעו בצורתן האליפטית. אז עכשיו, כשאנחנו גורמים למוח לתת לשרירי העיניים פקודה להשתחרר, זה משיב אותן לצורתן העגולה. יש לנו גם לחץ תוך-עיני, וכשהלחץ החיצוני מפסיק – העיניים יכולות לחזור לצורתן העגולה. זה מוכח: הלקוחות שלנו מגיעים לבדיקת עיניים ומגלים שהעין שלהם מתחילה לקבל צורה עגולה (כשמודדים את המרחק עד לרשתית רואים שהמרחק התקצר ביחס לעבר). כל אחד יודע שבזמן התעמלות חשוב לבצע מתיחות, כדי שהשריר יתארך ולא יתקבע, יתקצר ויאבד את הגמישות. כך זה גם בשרירי העיניים. כשאנו מאבדים את הגמישות, השריר הזה ממש מקובע.  אם כן, תרגילי היוגה הן פשוט מתיחות לעיניים!

שני הכללים הראשונים של יוגה לעיניים קשורים זה בזה:

לבצע את כל תנועות התרגיל בצורה כמה שיותר קלילה ומשוחררת, ולא לצאת מגבולות הנוחות.

כלל חשוב לשיפור הראייה — קלות ושמרה על גבולות אם עשיתם פעם מתיחות, למשל אם ניסיתם קצת לעשות שפגאט, נוכחתם לראות שאם מבצעים את התנועות האלה בצורה אגרסיבית – במקום להשתחרר, הגוף ננעל. כי אם הגוף היה משוחרר, היינו עלולים לגרום נזק למפרקים או לשריר עצמו, אפילו לקרוע אותו. לכן, אינסטינקטיבית, הגוף שומר על עצמו, שומר אותנו מכווצים, שלא נגרום נזק. הבעיה היא שבמצב כזה אנחנו לא יכולים לגרום לשריר להימתח בצורה אפקטיבית. לכן מה שטוב ונכון לעשות לגבי מתיחות הוא לעשות אותן בהדרגה ובצורה עדינה, לא באגרסיביות. גם את תרגילי היוגה לעיניים צריך לעשות בצורה כמה שיותר משוחררת, בלי לנעוץ מבט. כי כשאנחנו נועצים מבט אנחנו למעשה מכווצים את כל השרירים. ואנחנו רוצים שתהיה מתיחה לשריר העיניים, במיוחד כשאנחנו מגיעים לקצה.

בתרגיל יוגה לעיניים חשוב לא עבור את הגבולות הנוחות

בתרגיל יוגה לעיניים חשוב לא לעבור את הגבולות הנוחות, חשוב לא לעבור את הקצה, כלומר לא להגיע למקום שבו העיניים מתאמצות יתר על המידה. כשאני מזיז את העיניים למקום רחוק מדי, זה לא תורם לי שום דבר לשיפור הראייה אלא להפך, העיניים פשוט ננעלות, ויש תופעות לוואי שליליות כשמבצעים את התרגיל הזה בצורה לא נכונה.

את הסודות שאני מגלה לכם עכשיו לא תמצאו את זה כמעט בשום מקום.

את הסודות שאני מגלה לכם עכשיו לא תמצאו את זה כמעט בשום מקום. הספרים של ד"ר בייטס ושניידר, מקומות אחרים שלמדתי בהם, פרופסורים ברחבי העולם – אף אחד מהם לא לימד אותי את הכללים האלה. לימדו אותי איך לעשות את התנועות, אבל את הכללים האלה לא לימדו. כשאני התחלתי ללמד אנשים אחרים, ראיתי שחלק מהאנשים מתקדמים בצורה מאוד יפה, אבל הם היו רק 5%-10% מהאנשים. כל השאר היו מתקדמים לאט לאט, או שהיו מתרגלים המון ובקביעות אך ללא תוצאות. בהמשך הגיעו אליי גם אנשים שניסו לתרגל בעצמם מתוך ספר שקראו, והיו מתרגלים אפילו שעתיים ביום, ובמשך שנים לא ראו שום תוצאות, אך כשלימדתי אותם את שני הכללים האלה – התחילו לשפר את הראייה. בקיצור, שאתם מבצעים את התרגיל הזה אל תנעצו מבט, אלא הסתכלו כמו שאתם מסתכלים ברחוב, כשהמבט משייט, העיניים זזות ולא נעצרות. עקבו אחרי האצבע או העט כמו אחרי ציפור או מכונית שאתם רואים ברחוב, בלי לנעוץ מבט ובלי לצאת מגבולות הנוחות. לכל אחד גבולות הנוחות הם מעט שונים, אנחנו צריכים להיות קשובים לעיניים וממש להרגיש: במקום שבו העיניים מרגישות לא בנוח, שם אנחנו חייבים לעצור.

הכלל השלישי – מהירות נכונה

מהירות נכונה בתרגיל יוגה לעיניים הכלל השלישי שאנחנו חייבים לזכור הוא לבצע את התנועות (תנועות היד, ובעקבותיהן תנועות העיניים) במהירות נכונה. מהירות נכונה פירושה לא לנוע מהר מדי. כמו במתיחות, אם התנועות מהירות זה לא עובד טוב. אנחנו צריכים לעשות את זה במתינות. כך, כשאני מגיע לקצה הגוף שלי לא ננעל. אם הייתי מבצע את התנועה חזק ובבת אחת, המוח היה נועל את שרירי העיניים. צריך לעשות את זה במהירות נכונה. הכלל הרביעי הוא להקפיד תמיד על מנוחה לעיניים. התרגיל הזה הוא כמו למחוא כפיים – אנחנו צריכים את שתי הידיים בשביל זה, עם יד אחת זה פשוט לא עובד. כך גם התרגיל הזה: רק התנועה פשוט לא מספיקה. חייבים גם מנוחה. אם אין לכם זמן לעשות מנוחה או שאתם לא מתכוונים לעשות זאת – עדיף שלא תבצעו גם את התנועות עצמן. המנוחה לעיניים צריכה לקחת בערך פי שניים זמן מהתנועות עצמן. הכלל החמישי: לשמור על כל חלקי התרגיל, על הפרטים הקטנים, בלי לעגל פינות. בתרגיל הזה אנחנו חייבים להיות הכי פדנטים שיש.

ביצוע התרגיל יוגה לעיניים

עכשיו אסביר לכם איך לבצע את התרגיל. הכי טוב לבצע את תרגיל היוגה לעיניים עם עט או עיפרון, שיש בקצהו משהו בולט. למשל לעיפרון יש את המחק בקצה, ובעט יש פקק בצבע שונה שאני יכול לעקוב אחריו בקלות, בצורה משוחררת, בלי לנעוץ מבט. אם אין לי עט אני יכול לעשות את זה גם עם אצבע, אבל זה קצת יותר קשה, כי האצבע כולה באותו צבע, אז אין לעין במה להתמקד. יש הרבה תנועות של יוגה לעיניים, אתם יכולים למצוא אותן באינטרנט. כלל רביעי — לא לעייף את שרירי העיניים עם יותר מדי תנועות לא לעייף את העיניים יותר מדי. אפשר לבצע את כל התנועות, אבל צריך לדעת שיש כלל אחד נוסף: לעשות אותן בכמות קטנה בכל פעם. לא לעשות הרבה תנועות. זו אחת הטעויות שאתם יכולים למצוא אצל אנשים שקצת למדו על התרגיל הזה ואין להם ניסיון. אנחנו כבר העברנו יותר מ-3,000 אנשים את התרגילים האלה, ולמדנו מכל אחד למה הוא מצליח ולמה לא, ממש עשינו מחקר, ועד היום עם כל לקוח שעובר אצלנו תהליך של שיפור הראייה אנחנו לומדים ומשתפרים ומגלים סודות עוד ועוד. אנשים שלא מומחים בתחום אומרים: תעשה הרבה תנועות, תעשה 18 תנועות. ראיתי מישהו שאומר לעשות 30 תנועות, 50 תנועות. לא צריך לעשות כל כך הרבה תנועות! זה לא טוב. טוב לעשות כל אחת מהתנועות לא יותר משלוש פעמים.

סוגים של תנועות העיניים:

אני מציע לכם את התנועות הקלאסיות:

  1. ימינה-שמאלה, שלוש פעמים.
  2. למעלה-למטה, שלוש פעמים.
  3. מסתכלים ימינה, מעבירים את המבט קדימה למרחק (טוב לעשות את זה מול חלון), בינתיים מעבירים את העט שמאלה ומסתכלים שמאלה, ושוב למרחק. בינתיים מעבירים את העט לצד ימין, מסתכלים ימינה, ושוב למרחק. זה טוב כי יש לנו גם מתיחה, וכשאנחנו מסתכלים למרחק העין מנסה לחזור לצורה עגולה.

יש גם תנועות עגולות, שאני קורא להן גם "תנועות ארוכות", וממליץ לא לבצע אותן יותר מפעם אחת לכל כיוון:

  1. מעגל, פעם אחת לכיוון ימין ופעם אחת לכיוון שמאל.
  2. צורת 8, פעם אחת לכיוון ימין ופעם אחת לכיוון שמאל.
  3. צורת 8 שוכב, פעם אחת לכיוון ימין ופעם אחת לכיוון שמאל.
  4. צורת פפיון: צד ימין למעלה, ימין למטה, עוברים באלכסון לשמאל למעלה, שמאל למטה, ושוב חוזרים באלכסון לימין למעלה. פעם אחת לכיוון אחד ואחר כך אותו דבר לכיוון השני.

התנועה הבאה עובדת על רוחב הראייה, שאותו בודקים בין השאר בבדיקה לרישיון נהיגה, והוא מאוד חשוב. רוחב ראייה פירושו, כשאדם מסתכל ישר, עד היכן הוא שם לב למה שקורה בצדדים. התרגיל הזה טוב מאוד גם לשיפור הראייה.

  1. זוקפים את האצבע בשתי כפות הידיים, מצמידים אותן זו לזו לפנינו ואז פותחים את הידיים לצדדים ומרחיקים את האצבעות זו מזו לאט, המבט עדיין מופנה קדימה אך העיניים מצליחות לקלוט את שתי האצבעות בו זמנית. בתרגיל הזה אין משמעות לגבולות הנוחות, אנחנו יכולים להרחיק את הידיים ככל שנרצה כי אנחנו לא מזיזים את העיניים עצמן. כשאני מרחיק את האצבעות אני גם קצת מניע אותן, כדי לוודא שאני מצליח לראות את שתיהן. אחר כך אני מצמיד אותן בחזרה מולי. שלוש פעמים להרחיק את הידיים ולהצמיד.

עוד תנועה שאני אוהב, שמשפרת את הראייה מקרוב:

  1. מסתכלים ישר עם היד מושטת קדימה, ומתחילים לקרב את העט לקצה האף. גם כאן חשוב לשמור על גבול הנוחות ולא להגיע ממש עד קצה האף, אלא עד המקום שבו העיניים מתחילות להרגיש לא בנוח. ואז להרחיק שוב. בפעם השנייה נקרב את העט למרכז האף, ושוב להרחיק. בפעם השלישית בין הגבות, ולהרחיק בחזרה.

זמן של תנועות וזמן של מנוחה:

זמנים תרגול וזמנים מנוחה בתרגיל יוגה לעיניים אני ממליץ לבצע את התנועות במשך כדקה, לכל היותר דקה וחצי, כי אנחנו לא רוצים להגיע לעומס על העיניים. עומס על העיניים עלול לגרום לכאבים ולהרגשה לא נוחה בעיניים. אנחנו רוצים לעשות הכל במינון נכון, ככה זה עובד הרבה יותר טוב. אחר כך אנחנו מקדישים זמן למנוחה, ואורכה הוא פי שניים מאורך התרגול עצמו. כמו שכתבתי למעלה, אסור לוותר על המנוחה!

איך מבצעים את המנוחה?

מנוחה לעיניים, משפשפים את כפות הידיים זו בזו היטב, לא לדלג על השלב הזה. כך אנחנו מפעילים את כוחות הריפוי של הידיים. לכל אחד מאיתנו יש כוחות ריפוי בכפות הידיים. יש מקומות שמלמדים איך לרפא עם הידיים, אבל גם בלי זה, כל אחד מאיתנו יודע עוד מאז שהיה קטן: אם כואבת הבטן – מצמידים את כף היד לבטן, אם כואבת האוזן מצמידים את כף היד לאוזן. איך ילד קטן יודע לעשות זאת? למה הוא לא מצמיד את הזרוע, למשל? אנחנו עושים זאת בצורה אינסטינקטיבית כי יש לנו כוח ריפוי מאוד גדול בכף היד, ואנחנו מרגישים בו. כשאנחנו משפשפים את הידיים אנחנו מעוררים את כוח הריפוי. בקיץ אני ממליץ לשפשף כ-20-15 שניות, ובחורף – 40-30 שניות, עד שהידיים יהיו חמות. משפשפים ואז מכסים את העיניים בצורת משולש – מרכז כף היד מונח על העין, והאצבעות של יד אחת על אצבעות היד השנייה, ומתחת יש מקום לאף, כדי שנוכל לנשום בצורה משוחררת.

עוד לפני שעוצמים את העיניים, כדאי לסגור את כל הסדקים בכפות הידיים שבהם נכנס האור, ואז אני ממליץ לכם להישען על השולחן עם המרפקים, שתוכלו להשתחרר. כאן אני מגלה לכם עוד סוד: העיניים שלנו הן אחד המרכזים של הלחץ בגופנו. כל דבר שעובר עלינו בחיים עובר דרך העיניים. אנחנו גם יכולים לזהות בקלות לזהות את מצב הרוח של אדם אחר כשמסתכלים לו בעיניים. והחיים שלנו די לחוצים. הלחצים הרבה פעמים מצטברים בעיניים, ופירוש הדבר הוא שהעיניים לחוצות ונעולות. אנחנו רוצים להפך, להחזיר להן את הגמישות. קשה מאוד להחזיר רק לעיניים את הגמישות. כשאנחנו עוברים למנוחה, עלינו לשחרר לא רק את העיניים אלא את כל הגוף, ובעיקר שלושה מרכזים: מצח וכתפיים; החזה והבטן; ואזור המותניים.

אם עושים הכל מדויק מקבלים תוצאות יפות

אם מבצעים את התרגיל היטב, הוא משפר את הראייה בצורה ממש מושלמת. אני ממליץ לכם לחלק את התנועות לשלושה סטים: בבוקר שלוש תנועות (כל אחת שלוש פעמים) ואחר כך שתיים-שלוש דקות של מנוחה. בצהריים תנועות העיגול ו-8. בערב שלוש התנועות האחרונות.

כללי יוגה לעיניים:

לסיכום:

  1. שחרור בתנועות
  2. לא לצאת מגבולות הנוחות
  3. מהירות נכונה
  4. מנוחה לעיניים
  5. לשמור על הפרטים הקטנים ולא לעגל פינות
  6. כל תנועה עושים לא יותר מ-3 פעמים.
  7. את התנועות עושים לא יותר מדקה וחצי
  8. מנוחה לוקחת פי 2 מזמן התנועות.
  9. לפני המנוחה לשפשף את הידיים כדי להפעיל את כח הריפוי.

בקיץ 15 שניות לפחות ובחורף 30 שניות לפחות, מכסים את העיניים בצורת בית ונשענים עם המרפקים על השולחן.

  1. לשחרר את כל הגוף: מצח, כתפיים, חזה, נשימה, בטן ואזור המותניים.
  2. לחלק את היוגה ל-3 סטים, בוקר צהריים וערב.

אם אתם עושים את זה בצורה כזאת ושומרים על כל הכללים האלה, בוודאי תראו התקדמות ושיפור בראייה.

אם המאמר הזה הועיל לכם ולמדתם משהו, שתפו אותו עם חברים ומשפחה!

המשך יום נפלא! בהצלחה!

יהושע מלינסקי

מאמרים נוספים

קבלו מתנות מיוחדות לזמן מוגבל!

3 תרגילים עיקריים לשיפור הראייה

מדריך השוואה בין הדרכים לשיפור הראייה

מדריך למניעת הידרדרות הראייה

לשיחת ייעוץ חינם עם מומחה מכון מלינסקי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

או חייגו עכשיו:

אהבתם את המאמר?! שתפו עם חברים

הירשמו עכשיו לניוזליטר של מכון מלינסקי

נרשמים ומקבלים עדכונים שוטפים מבצעים שווים

והטבות מיוחדות לשיפור הראייה בתהליך טבעי

קבלו עכשיו במתנה!

3 תרגילים לשיפור הראייה

רוצים לשמוע או לשאול אולי לגלות עוד על מכון מלינסקי

עכשיו אתם יכולים לשאול, לשמוע ולגלות
את כל מה שרציתם לדעת על מכון מלינסקי.

קוצר ראייה - רוחק ראייה - מכון מלינסקי
דילוג לתוכן