קטרקט
קטרקט – ובעברית יָרוֹד – הוא מצב שבו העדשה של העין מאבדת משקיפותה וכך הופכת לעכורה. לכן קטרקט זוהי מחלה שגורמת לעכירות העדשה בעין וגם גורמת לראייה מטושטשת, סינוור, פגיעה בראייה במיוחד בלילה, שינוי בצבעים וראייה כפולה.
כיום המחלה נפוצה בעיקר בגיל מבוגר. אבל, יתכן שבעקבות הזנחה וחשיפה לשמש ללא הגנה, או תרופות, סוכרת, גנטיקה ועוד, המחלה תופיע גם בגיל צעיר. הפתרון במצב הסופי הוא ניתוח בהרדמה מקומית ובו מחליפים את העדשה העכורה בעדשה מלאכותית.
גם אתם סובלים מקטרקט?
השקיפות של העדשה היא מרכיב הכרחי בראייה תקינה, ועל כן ישנה חשיבות רבה לאבחון מוקדם ולטיפול נכון במחלה – ללא טיפול רמת העכירות תגדל, היכולת של קרני האור לעבור ללא הפרעה תפחת, והראייה תיפגע יותר ויותר. בדרך כלל אצל חולי קטרקט מידת העכירות בשתי העיניים אינה זהה, וישנם גם מצבים שבהם רק עדשה אחת מתקשה למלא את תפקידה – שבירת קרני האור שמגיעות אל העין (ביחד עם הקרנית) ותרומה משמעותית למיקוד הראייה.
בשיטת מלינסקי ניתן למנוע או להאט את קצב עכירות העדשה ובכך להימנע מניתוח וסיבוכים אחרים.תלוי בשלב התקדמות המחלה. לכן, מומלץ לקבל מאיתנו שיחת ייעוץ חינם עם מומחה המכון.